Urkaniner
Alla borde skaffa ett knippe vide!
De kaninungeliknande sidenbollarna har mjukgörande effekt på själen.
Homo sapiens blir glad!
Tror kaniner är evolutionens resultat av det som en gång började som vide.
En flock urkaniner (läs ordet rätt, annars låter det fult) som ännu inte fått sina öron.
Vide förhåller sig till kaniner såsom apor förhåller sig till människor.
Bra med vide är att man kan skaffa dem ifall man är allergisk mot kaniner eller inte har kanintid.
Tidig vår är videtid.
De kaninungeliknande sidenbollarna har mjukgörande effekt på själen.
Homo sapiens blir glad!
Tror kaniner är evolutionens resultat av det som en gång började som vide.
En flock urkaniner (läs ordet rätt, annars låter det fult) som ännu inte fått sina öron.
Vide förhåller sig till kaniner såsom apor förhåller sig till människor.
Bra med vide är att man kan skaffa dem ifall man är allergisk mot kaniner eller inte har kanintid.
Tidig vår är videtid.
Baktankar
Jag tycker det är roligt att baka.
Ikväll har jag tillverkat ett valnötsbröd.
Valnötter är underliga nötter som är goda fastän de ser ut som hjärnor innan man hackar dem.
"Bäst före"-datumet på en påse dinkelmjöl.
Vad händer den 15 jan 2010 kl. 07.19?
Att steka pannkakor är också kul.
Det är häftigt att kossans kroppsvätska blandat med hönsmens och pulveriserat vete kan bli läckra pannkakor!
När jag var liten tittade jag ibland på när min mamma bakade.
Jag kommer ihåg att jag tittade på bakpulverburken och frågade vad det var i.
Mamma: "Det är bakpulver"
Jag: Funderar en stund och frågar sedan "Finns det frampulver?"
När jag var tillräckligt gammal för att baka själv gjorde jag chokladmuffins som jag sålde till grannarna.
4 st för 10kr.
Det var mitt andra jobb.
Mitt första var som teckningskonstnär.
Jag och min kusin Linn ritade små bilder på post-it-lappar som vi sålde för en krona styck.
En gång knackade vi på hos en tant som är halvkänd i området för att vara snål (nämner inga namn) och frågade om hon ville köpa en teckning.
Hon tog en teckning och gav oss 50 öre.
Ovetandes om att 50 öre är en halv krona kom vi hem överlyckliga och trodde vi tjänat 50 spänn!
Kortvarig lycka.
Ikväll har jag tillverkat ett valnötsbröd.
Valnötter är underliga nötter som är goda fastän de ser ut som hjärnor innan man hackar dem.
"Bäst före"-datumet på en påse dinkelmjöl.
Vad händer den 15 jan 2010 kl. 07.19?
Att steka pannkakor är också kul.
Det är häftigt att kossans kroppsvätska blandat med hönsmens och pulveriserat vete kan bli läckra pannkakor!
När jag var liten tittade jag ibland på när min mamma bakade.
Jag kommer ihåg att jag tittade på bakpulverburken och frågade vad det var i.
Mamma: "Det är bakpulver"
Jag: Funderar en stund och frågar sedan "Finns det frampulver?"
När jag var tillräckligt gammal för att baka själv gjorde jag chokladmuffins som jag sålde till grannarna.
4 st för 10kr.
Det var mitt andra jobb.
Mitt första var som teckningskonstnär.
Jag och min kusin Linn ritade små bilder på post-it-lappar som vi sålde för en krona styck.
En gång knackade vi på hos en tant som är halvkänd i området för att vara snål (nämner inga namn) och frågade om hon ville köpa en teckning.
Hon tog en teckning och gav oss 50 öre.
Ovetandes om att 50 öre är en halv krona kom vi hem överlyckliga och trodde vi tjänat 50 spänn!
Kortvarig lycka.
Fritidsforskare
Sedan oktober förra året har jag arbetat som "Cabin Crew" -den osexiga men aningen pondusspetsade benämningen för flygvärdinna.
I onsdags flög vi hem till Sverige från Krabi, Thailand.
Min sista schemalagda flygning och därmed ligger flygvärdinnekarriären på hatthyllan.
Att vara arbetslös är ett tillstånd jag idag firat med att fritidsforska och volontärarbeta hos Susanne -en dam som nyligen öppnat "Happy food", ett fantastiskt litet matställe som säljer ekologiskt krubb på Grevgatan!
När jag gjorde entrédebut på Happy Food för ca. två veckor för att stilla nyfikenheten över det nyfödda haket på min gata bestämde jag direkt att jag ville jobba där.
Dessvärre förklarade Susanne att hon i startstadiet av Happy food inte har råd med någon anställning.
Jag såg inga hinder och erbjöd mig arbeta gratis i denna underbara lilla ekologiska grönmjölksmiljö.
Susanne sa ja till mitt förslag och tyckte hon hade tur som träffat mig. Det var kul!
Hon frågade fem gånger vad jag hette och var tankspridd.
Det ingav hopp.
Vi råkade gå på varandra och hon sa ursäktande att köket var litet.
Jag sa att jag är van vid hälften så stora kök.
Maten (som blev min lön) var fräsch och rödbetsinkluderad vilket jag blev påmind om vid eftermiddagens toabesök.
Jag lärde mig snabbt kassan, priserna, sakers rätta plats, take-away-service och att plocka in/ut disk.
En gång beställde en surare tantvariant den dyraste maträtten på menyn.
Kycklinggryta m. en skål rawfood (råa grönsaker) 125 kr.
Olyckligtvis råkade den oglada damen få oönskat stor mängd zucchini i sin skål med rawfood.
Dramatiskt öde med tanke på att även kycklinggrytan innehöll zucchini.
Det blev för mycket zucchini på samma gång för den sura damen som dessutom var kock och tyckte det var fantasilöst med så mycket zuccini!
Jag tog snabbt tillbaka skålen, förklarade att det var ett misstag och att jag redan var på väg att göra en ny skål rawfood utan zucchini.
Med fantasi.
Jag gjorde den traditionellt amatörskreativa insatsen i matdesign och formade de översta grönsakerna i skålen till en glad gubbe.
När jag kom tillbaka tittade tanten på kycklinggrytan -inte på den glada salladen och sa:
-"Är det här verkligen gryta? Det ser ut som soppa!"
Jag sa att det är vad man vill att det ska vara samtidigt som jag önskade att jag kunde droppa surhetsreglerande medel i hennes vattenglas.
Då blev hon ännu surare och sa för andra gången att hon var kock och att det här var det värsta hon sett.
Jag ville säga att jag vore glad om en zucchiniöverbelastad kycklinggryta var det värsta jag någonsin sett men då hade hon gått.